Araştırmayı yürüten Kwantlen Politeknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Karen Davison, günde 3 porsiyondan az meyve ve sebze tüketenlerde anksiyete bozukluğu görülme oranının, bunları gerektiği miktarda tüketenlere göre yüzde 24 daha fazla olduğunun tespit edildiğini açıkladı.
Çalışmayı yürüten ekipten Jose Mora-Almanza, ayrıca vücuttaki yağ oranı yüzde 36'yı geçenlerde kaygı bozukluğu görülme olasılığının da yüzde 70'lere kadar çıkabildiğini ifade etti.
Davison, yağ oranı yüksek olanlarda daha fazla enflamasyon (iltihap) görüldüğünü, bunun da kaygı bozukluğuyla ilişkilendirildiğini belirtti.
Araştırmanın sonuçları "The International Journal of Environmental Research and Public Health" dergisinde yayımlandı.