Daha önce Türkiye’de cin börülcesi olarak bilinen, Gaziantep ve Toroslarda yetişen bir ürün olan maş fasulyesi uzmanların dikkatini çekmesinden itibaren son yıllarda ülkemizde de tüketilmeye başlandı.
Son yıllarda maş fasulyesinin çok iyi bir besin ve besleyici olduğu ortaya çıkmıştır.
Maş fasulyesinin 10 gramında 7 gram protein vardır. Protein açısından oldukça zengindir.
Son yıllarda maş fasulyesinin çok iyi bir besin ve besleyici olduğu ortaya çıkmıştır.
Boşaltım sisteminin hızlı ve etkili bir şekilde temizlenmesine yardımcı olur. Bağırsaklar açısından oldukça faydalıdır. Toksinleri vücuttan hızlı bir şekilde atar. Kolon kanserinin gelişmesine engel olur.
100 gram haşlanmış maş fasulyesi yalnızca 105 kaloridir. Yağ içermez, kalıcı tokluk sağlar. Yedikçe kilo vermenizi sağlar.Kalp hastalıklarının %25 oranında azalmasına yardımcı olur