Kayısı yüksek potasyum içeriği sayesinde kalbi koruyucu etkiye sahip. Kalp atış hızının düzenlenmesine yardımcı olan kayısı, içeriğindeki potasyum sayesinde kalp kaslarını da besliyor. Kayısı ve kayısı marmeladı, tansiyonu dengeler ve kan basıncının normal düzeylerde seyretmesini sağlar.
Kalsiyum, fosfor gibi mineraller içermesiyle kemik sağlığı açısından önemli olan kayısının marmeladı da son derece faydalı. Kayısı, ağız ve diş sağlığı için yararlı bir meyve olmasıyla öne çıkıyor. Bu meyve bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve diş eti sorunlarının oluşmasını engelliyor. Ek olarak kayısı ve kayısı marmeladı ağız içi yaraların iyileşmesine de yardımcı olur.
Kayısı marmeladının dikkat çeken faydalarından biri de ateş düşürücü özelliği olabilir.
Kayısı marmeladı yapmak için öncelikle 1 kilo kayısı yıkanıp ortadan ikiye kesilir. Çekirdekleri çıkarılır. Kayısılar kaynamaya başlayınca toz şeker üzerine dökülüp kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilip, blenderdan geçirilir. En son limon suyu sıkılır ve 5 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır. Kayısı marmeladını kış boyu tüketebilirsiniz.