Mantarları taze bir şekilde saklamak için dondurabilirsiniz. Oldukça basit ve pratik olan bu yöntem sayesinde dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. İşte yöntemi.
İlk olarak donduracağınız mantarları döküm tavada orta-yüksek ateşte ısıtın. Tencereye az miktarda yağ ekleyin. Mantarlar pişene kadar soteleyebilirsiniz. Tavayı ocaktan alıp mantarların tamamen soğumasını bekleyin.
Mantarlar soğuduktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve yaklaşık bir iki saat dondurucuda bekletin. Ardından fırın tepsisini çıkarın ve dondurucuya uygun bir torbaya aktarın. Hazır olan mantarların keyfini çıkarabilirsiniz.
Dondurulmuş mantarları çözmek için birkaç farklı yol bulunuyor. Bu durum mantarı nasıl kullanacağınıza göre değişebilir. Kızartma veya mantar sosu yapıyorsanız, dondurulmuş mantarlarınızı diret ısıtabilirsiniz.
Ancak kiş, güveç, çorba veya sos hazırlayacaksanız bir gece bekleterek buzdolabında çözmek daha faydalı olacaktır. Mantarlar çözülürken nem salabilir ve yumuşayabilir. Ancak bu durum gayet normal ve doğaldır.
Eğer mantarları uzun süre saklamak istiyorsanız, kurutmak da etkili bir yöntem olabilir. Kullanmak istediğinizde, kurutulmuş mantarları sıcak suda yeniden canlandırarak tüketebilirsiniz.