Çam ağacı gibi dayanıklı olan ve uzun yıllar boyunca varlığını koruyan sarısabır ağacı, Thymelaeaceae familyasına mensuptur. Armut şeklinde meyve verir ve bu meyveleri keskin kokusuyla kendini belli eder, bu koku ise özellikle ağacın gövde ve dallarında yoğun olarak hissedilir. Sarısabır ağacı cilt sağlığına olan faydalarıyla bilinir. Cildi canlandırır. İçecek olarak tüketildiğinde adeta panzehir etkisi görerek zehirlenmelere karşı iyi gelir. Kadınların aylık döngülerini düzenlemeye yardımcı olur, ödem ve idrar attırır. Sindirimi rahatlatır, bağırsak hareketlerini artırır özellikle kalın bağırsak rahatsızlıklarında faydalıdır. Analjezik yapısı sayesinde vücut ağrılarını hafifletir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Sarısabır ağacı tütsü olarak kullanıldığında depresyon, stres vb. ruh hastalıklarıyla mücadeleye yardımcı olur. Rahatlatıcı bir atmosfer sağlar. Dikkat süresini çoğaltmaya yardımcıdır, sakinlik hissi vererek dikkatin dağılmasını önler. Solunum yolu hastalıklarına iyi gelir mukolitik etkisi sayesinde balgamı söküp atar. Su veya bal ile hazırlanan macun formuyla cilt lekelerini ve çilleri azaltır.