Ancak hidrojen peroksidin parçalanıp yok olması zararlı olmadığı anlamına gelmez, aksine yok olurken geride çok miktarda kanser yapıcı madde bırakır. Bu sebeple merdivenaltı üretimlerden kuru incir satın alınmamalı, şüpheli bir durumla karşılaşıldığında Alo 174 hattı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na şikayette bulunulmalı.
Kaliteli ve hile uygulanmamış kuru incirin rengi sarımtırak kahverengidir. Depolama sırasında hafif esmerleşebilir. Bembeyaz kuru incirlerdense rengi hafif kahverengileşmiş, esmerleşmiş doğal kuru incirlerin tercih edilmesi hidrojen peroksit tehlikesinin önüne geçmede yardımcı olabilir.
Hafif kahverengileşmeden öteye giden siyahlaşma, küflenme, böceklenme, ekşime olan incirler de mikrobiyolojik kontaminasyon, mikotoksin özellikle de aflatoksin riski taşıdığından tüketilmemeli.