Salçanın küflenmesine neden olan başlıca faktörler arasında nem ve oksijen yer alıyor. Su içeriği yüksek bir gıda olan salça, küflerin gelişmesi ve yayılması için çok uygundur. Oksijenle temas eden salçada küf oluşumu hızlanıyor. Bu nedenle, salçayı muhafaza ederken dikkatli olmak gerekiyor.
Salçanızı küçük porsiyonlar halinde saklayarak, her seferinde yalnızca küçük bir kısmının hava ile temas etmesini sağlamak salçayı sağlıklı tüketmenizi sağlar. Böylece, küf oluşumunu yavaşlatmış olursunuz.
Salçayı alırken kullandığınız kaşığın temiz olmasına dikkat etmelisiniz. Yemek karıştırdığınız kaşığı salça kavanozuna daldırmak çok büyük bir hata olabilir. Bu, salçanın daha hızlı küflenmesine neden olabilir.
Salçanın üzerine zeytinyağı ekleyerek, havayla temasını kesebilirsiniz. Bu yöntemle, salçanın küflenmesini önlemiş olursunuz. Küfler, üretim sürecinde de salçaya bulaşabiliyor. Bu nedenle, kaliteli ve güvenilir markaların salçalarını tercih etmek, küflenme riskini azaltacaktır.