01.01.2021 - 10:25 | Son Güncellenme:
DHA
Yapılan hafif egzersizler bağışıklık sistemimizi güçlendirirken şiddeti yüksek egzersizler ise bağışıklığımıza bilinenin aksine zarar verebilir.
Yapılan sporun şiddeti yükseldikçe kaslarda biriken birtakım atık maddelerin oranı da paralel olarak artmaya başlar.
Vücudumuzda biriken bu atık maddeler de doğal olarak bağışıklık sistemimizin çökmesine sebep oluyor.
Haftada 3 ila 5 gün arasında yürüyüş, 2 ya da 3 gün direnç çalışması yapın. Uygulanan egzersizle beraber çok fazla oksijeni vücuda sokmuş olacağız.
Koronavirüs en fazla akciğerlerimizi tahrip ediyor. Akciğerlere ne kadar çok oksijen sokulursa bağışıklık sistemi de o kadar güçlendirmiş olur.
Göğüsten nefes alıp verirsek içeri çok az oksijen sokmuş oluruz. Derin nefes verme işlemini yapmadığımızda da karbondioksiti dışarı atamayız.
Doğru nefes için önce karnımızı 4 saniyede hava ile doldurmamız ve o havayı göğse doğru iterek boğazda hissedip aldığımız nefesi 2 saniye tutarak bütün hücrelere oksijen dağılımını sağlamamız gerekir.
Her sabah uyandığınızda camlarınızı açın, 10 kere diyafram nefesi alıp verin. Böylece akciğer kapasitenizi geliştirmiş olursunuz. Bağışıklık sistemini de bu şekilde güçlendirerek koronavirüse karşı direncinizi artırmış olursunuz.
Vücudumuzun bütün bakım ve onarımı saat 22.00 ila 03.00 arasındaki uykuda yapılır. Gece geç saatlere kadar internet başında kalırsanız bağışıklık sisteminiz çöker.
22.00-24.00 arası yatağa girip 05.00-07.00’da kalkacağız. Genetik şifremiz buna göre ayarlanmıştır.
Ayrıca sigara antikor oluşumunu yavaşlatır. Sigara bırakılmazsa koronavirüse yakalanma riski arttığı gibi ölüm oranlarında da artışa neden olur.