Mutfakların en önemli araçlarından biri bıçaklardır. Bir gün içerisinde dahi çok fazla kullanılır. Sürekli kullandığımız bu araçlar zamanla paslanmaya ve kirlenmeye başlayabilir. Birçok kişi, kullanmış olduğu bıçakları hemen değiştirmek ister. Ancak bir süre daha kullanabilmek için doğru temizlik tekniklerini uygulayabilirsiniz.
Bıçaklarda oluşan pas lekelerini çıkarmak için soğan ve pudra şekerinden faydalanabilirsiniz. Üstelik uygulaması da oldukça basit. İlk olarak bir adet kuru soğanı soyun ve ortadan ikiye kesin. Kesilmiş soğanın üzerine bir miktar pudra şekeri serpin. Pudra şekerli soğanla bıçağın yüzeyini ovaladıktan sonra ılık suyla yıkayabilirsiniz.
Sonucunda pasın çözüldüğünü ve daha parlak bir görünüme kavuştuğunu görebilirsiniz. Paslanmanın yanı sıra bıçağınız körelmeye başladıysa, bilemek için de çeşitli yöntemler mevcut. Evinizde biriken gazete kağıtlarını kullanarak bıçakları keskinleştirebilirsiniz. Nasıl mı?
Bıçaklarınızı pudra ve soğan yöntemi sayesinde temizledikten sonra gazeteler ile bileyebilirsiniz. Bir adet gazeteyi alıp yapraklarının üst üst olmasını sağlayın. Ardından kenar kısımlarına bıçağı yerleştirin. Bıçaklarınızı bez ile siliyormuş gibi yaparak sürtün. Keskinleşmeye başlayacaktır.