Illinois Urbana-Champaign Üniversitesi uzmanları tarafından yapılan araştırmada 7 ila 13 yaş aralığındaki 128 çocuk katıldı. Bristina'nın ekibi, her çocuğun makro besin, mikro besin, vitamin ve izoflavon tüketimini hesaplamak için yedi günlük beslenme programlarını kayıt altına aldı.
Çalışmada, çocuklara zeka testi uygulandı ve dikkat becerilerini göstermek için bilgisayar programları kullanıldı.
Araştırmacılar, bilgi işleme hızlarını ve dikkatlerini belirlemek için elektroensefalografi (EEG) olarak da bilinen aktivitelerini kaydettiler.
Bristina, "Başka hiçbir çalışma, EEG veya beynin ürettiği elektriksel aktiviteyi kaydetmek için benzer ölçümler kullanarak soya izoflavonları ile dikkat yetenekleri arasındaki ilişkiyi incelemedi" dedi.
Çalışmadaki çocukların günde 0 ila 35 miligram izoflavon tükettiğini ve ortalamanın 1,33 miligram olduğunu bildirdi. Bu miktarı "nispeten düşük" olarak nitelendirdi ancak ABD için "önceden bildirilen değerlerle uyumlu" olduğunu söyledi.
Daha fazla soya yemeği yiyen çocuklar dikkat görevleri sırasında daha hızlı tepkiler verdi ve daha hızlı işlem hızına sahipti. Yapılan çalışmanın sonucunda elde edilen veriye göre soya fasulyesi ve soya içerikli gıdalar tüketmek çocukların bilişsel yeteneklerini artırıyor.