Susamı ve çörek otunu ayrı ayrı düz tabaklara koyup yayarak başlayın. Unu, mahlep ve kabartma tozunu da derin bir kabın içerisine koyup iyice karıştırın. Yumurtanın sarısını ve beyazı ayrılıp, sarısını derin bir kaba alarak devam edin.
Oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağını bir kaba koyup tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak pürüzsüz hale getirin. Topaklanma olmaması için bu aşamada dikkat etmelisiniz. Yumurta sarısına sırasıyla sirke, zeytinyağı, şeker, kabartma tozu, tuz, tereyağı eklenerek karıştırın.
Yoğurt, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri yağın olduğu kaba ekleyip iyice karıştırın. Un mahlep ve kabartma tozunu da bu karışıma eklemenin tam zamanı. Bunlar da eklenince, hamura un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmadığında kıvama gelir ve ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturabilirsiniz.
Bezeleri yuvarlayıp iki ucunu birleştirip simit şeklini vermelisiniz. Hazırlanan simitleri önce yumurta beyazına sonra susama batırıp, tepsiye dizin. İsteğe bağlı çörek otu da serpebilirsiniz. 150 derecede 15 ila 20 dakika pişirdikten sonra simitleriniz hazır. Afiyet olsun!