22.02.2017 - 10:38 | Son Güncellenme:
Basit besinsel değerinin dışında kivide bol miktarda vitamin ve mineral bulunur.Kivinin antioksidan özelliği olduğundan kalp damar sağlığı için önemlidir.Sindirime yardım ederek ve mide dokusunu koruyarak mide sağlığına yararlıdır.
Kivi virüs ve bakterilerle savaşan akuvarların etkisini ve tetanoz aşısına verilen tepkiyi artırır.Kivi ayrıca bağışıklık sistemini de güçlendirir.
Kivinin bazı üst solunum yolları hastalıklarının şiddetini ve süresini azalttığı kanıtlanmıştır. Araştırmacılar bir deneyde bir grup kişiye bir ay boyunca günde 4 tane kivi yedirmiş ve başka bir gruba kivi yerine muz yedirmiştir. Kivi yiyenler grip olduklarında muz yiyenlere oranla daha az tıkanmış ve daha hafif bir boğaz ağrısı hissetmiştir.
Gribin vücudu etkilediği süre de farklılık göstermiştir.Kivi yiyen denekler grip olduklarında en fazla 2 gün sonra iyileşmiş, ancak muz yiyen denekler 5 gün boyunca griple mücadele etmişlerdir.Deney sonucunda kivi yiyenlerin grip olma riskinin yarıya düştüğü kanıtlanmıştır.