Uzun süre aç kalmanın insan sağlığına zarar verdiğini söyleyen Diyetisyen Serenay Bender, “Aç kalmak kilo vermeyi hızlandırıyor gibi görünse de sonrasında alınan az kalorili besinler bile metabolizmanın yaşamını sürdürmesi için daha yavaş harcanıyor. Çünkü vücut kendini koruma altına alıyor ve her alınan kaloriyi yağ olarak depoluyor. Bu tür bir beslenme alışkanlığına vücut uzun süre dayanamıyor ve eski yeme alışkanlıklarına dönüldüğünde de verilen kilolar hızla geri alınıyor. Aslında çeşitli sağlık sorunlarını tetikleyen bu durumun önüne geçmek ve ulaşılan kiloyu sabit tutmak için sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmak yeterli” şeklinde konuştu.
Hiçbir besinin diğerinden üstün olmadığına vurgu yapan Serenay Bender, sağlıklı beslenmeye dair şu bilgileri paylaştı:
"Herhangi bir besinin ve öğünün atlanması günlük rutinlerin bozulmasına yol açarken, hastalık riskini de artırıyor. Çünkü her besin grubunun ayrı bir işlevi bulunuyor. Dolayısıyla sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenlerin besin çeşitliliğini göz önünde bulundurarak her besin grubundan yeterli miktarda tüketmeye özen göstermesi gerekiyor. Bunun yanı sıra şeker kullanmayı bırakarak, bol bol yürüyüş yapmaları kritik bir önem taşıyor. Özellikle güneşin kaybolduğu kış döneminde ceviz, keten tohumu, semizotu gibi Omega 3 yağ asitlerinin zengin olduğu besinler fayda getiriyor.”
Her gün 2 litre su içmenin ödem ve toksinlerin atılmasına yardımcı olduğunun altını çizen Serenay Bender, kışın tüketilebilecek meyve ve sebzeleri de şu şekilde sıraladı:
“Sağlıklı beslenmenin ilk adımında doğru meyve ve sebzeleri doğru zamanda tüketmek bulunuyor. Özellikle kış aylarında ortaya çıkan grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı mevsim meyvelerini tüketerek vücut direncini artırmak gerekiyor. Bunun için kışın tüketilmesi gereken meyvelerde portakal, mandalina, nar, elma, armut, bal kabağı ve limon ilk sıralarda yer alırken, sebzelerde ise öncelikle ıspanak, havuç, pırasa, turp, lahana, yer elması ve kara lahana yenmesi şart oluyor.”