03.01.2024 - 14:05 | Son Güncellenme:
Kırmızı etin lokum gibi pişmesi için marine yöntemleri büyük önem taşır. Bu sayede hazırladığınız et çok daha lezzetli ve faydalı olacaktır.
Eti pişirmeden önce dikkat etmeniz gereken belirli aşamalar bulunuyor. İçerisinde bulunan sinir parçaları lezzeti azaltabilir. Yerken keyif almasını engellediği için bu kısımları ayırarak hazırlayabilirsiniz.
Marine işlemi, etin yumuşamasını sağlar. Birçok kişi marine etme işleminin zahmetli olduğunu düşünse de sanıldığı kadar zorlayıcı değildir. İşte hazırlayacağınız lezzetli bir karışım.
Kırmızı et terbiyesi için salça, zeytinyağı, süt, yoğurt, soğan, sarımsak ve çeşitli baharatlar kullanılarak özel bir soslu karışım hazırlanır. İsteğe göre bitkisel yağ da ilave edilebilir.
Et bir süre bu karışımın içerisinde bekletildiği zaman yumuşamaya, lezzetini kazanmaya başlar. Bu sayede pişen et çok daha lezzetli olacaktır. Aynı zamanda kırmızı eti süt ile marine etmeyi deneyebilirsiniz.
Süt, kırmızı etin besin değerine zarar vermeden yumuşak bir kıvama ulaşmasını ve böylece daha lezzetli pişmesini sağlar. Bu sayede artık kırmızı et, akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olabilir. Eti süt ile marine etmek için bu tarifi uygulayabilirsiniz.
- Yarım kilo biftek
- Yarım su bardağı süt
- Soğan
- Kekik
- Karabiber
- Zeytinyağı
- Salça
- Pul biber
Öncelikle bifteği bir kaba alıp süt, kekik, karabiber, zeytinyağı ve soğan doğrayıp en az 2 saat dinlendirmeniz gerekiyor. Ardından karışımın içindeki soğanları kullanmıyoruz. Döküm bir tavayı önceden ısıtıp etleri mühürleyin.
Et, suyunu kaybetmediği için sertleşmemiş olacaktır. Pişirme seviyesini kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Lokum gibi ağızda dağılan kırmızı et tüketmek istiyorsanız salçayı sıcak suyla karıştırarak düdüklü tencerede pişirebilir.