Evimizin birçok yerinde toz temizlemek için kullandığımız mikrofiber bezlerden hiç kullanılmamış olanı tüylenmiş çamaşırlarla birlikte makinenin içine atıp tekrar yıkıyorsunuz. Süre bittiğinde çamaşırları çıkardığınızda tüm tüylerin mikrofiber beze yapıştığını göreceksiniz. İşte bu kadar basit.
Düzgün çalışmayan çamaşır makinesi kıyafetlerinizde delikler oluşmasına neden olabilir. Naylon çorap veya çorap, makinede bir sorun olup olmadığını anlamanıza yardımcı olabilir. Naylon çorabı boş makinenin içine yerleştirin ve çamaşır makinenizi çalıştırın. Eğer çorap yırtılmazsa bir sorun yok demektir.
Kedisi veya köpeği olan insanlar, evcil hayvanlarının tüylerinin yıkandıktan sonra bile kıyafetlerin üzerinde kaldığını gayet iyi bilirler. Fakat bunu çözmek oldukça basit. Çamaşırlarınızla birlikte tamburun içine temiz bir bulaşık süngeri koyun ve evcil hayvanınızın tüylerinin süngere nasıl yapıştığını izleyin.
Çamaşır makinenizde deterjan koyduğunuz çekmecenin temizliği çok önemlidir. Zamanla kalmış deterjanların tabakalaştığı bu kısmı temizlemek için basit bir yöntem var. 2 bardak beyaz sirkeyi deterjan kısmına dökün ve makinenizi kısa programda çalıştırın. Beyaz sirkenin yanında mantar önleyici özelliği olan çay ağacı esansiyel yağını da kullanabilirsiniz.
Makinenin tamburunu bakteri ve mikroplardan temizlemek için basit ve uygun fiyatlı bir çözüm var. Nefesimizi tazelemek için tasarlanan ağız gargaralarının çamaşır makinesinin tamburundan gelen hoş olmayan kokuları kolaylıkla giderebildiği denenmiş. Yapmanız gereken tek şey, boş makinenin içine bir kabak ağız gargarası dökmek ve kısa programda çalıştırmak.