Çiğneme tabletleri ya da şuruplardan fayda göremeyen kişiler ise etken maddesi famotidin benzeri ilaçlardan günde 1 defa alabilir. Mide koruyucu ilaçlar ise doktora danışılarak günde 1 defa sabah aç karnına alınacak şekilde tüketilebilir. Bu ilaçların etkisinin 3-5 gün içinde başladığı ise unutulmamalı.
Reflü ve mide ağrısı için özellikle asitli içecekler ve gıdalardan mümkün mertebe uzak durulmalı. Çay ya da kahve tüketimi azaltılmalı, alkol ve tütün ürünleri kullanılmamalı. Yine yatma pozisyonunda baş bölgesinin yüksekte kaldığına dikkat edilmeli.
Sakız çiğnemenin mideye iyi geldiği biliniyor ama sakız tercih ederken de dikkat etmek gerekiyor. Şekerli ya da tatlandırıcı sakızların birçok kişide gaz şikâyetine yol açtığı biliniyor. Yine benzer bir şekilde yağlı yemeklerin de safra taşına bağlı ağrıları tetikleyebileceği bilindiği için bu yiyeceklerden de uzak durulmalı.
Giydiğimiz kıyafetler de mide ağrısının çözümü için önemli bir role sahip. Karnı sıkan kıyafetler yine daha bol giyeceklerin tercih edilmesi mide ağrısıyla başa çıkmak için önemli bir adım olabilir. Yine benzer şekilde giyilen kıyafetlerde karın bölgesinin gevşek tutulmasına özellikle dikkat edilmeli.