Kekik, alıç, ıhlamur, melisa ve portakal kabuğu ise yukarıda belirlenen miktarlarda karışım şeklinde demleme usulü olarak hazırlanır. Bu karışım eğer taze kullanılacaksa iri kıyılmış, kuru ise kaba toz edilmiş olarak hazırlanır. Karışımdan 1 silme yemek kaşığı alınır, kulplu bir cam bardağa konulur, üzerine 150 ml sıcak su dökülür. 10 dakika ağzı kapalı bir şekilde demlendirilir. Daha önce süzülüp ılıtılmış olan ve içerisinde Laden bulunan karışım ile birebir oranında karıştırılır ve ılık olarak yudum yudum içilir. Günde 2 kere tekrarlanır.Arzu edildiği takdirde içine meyan balından 1 çay kaşığı ilave edilir ve karıştırılır. Böylece hazırlanmış olan tıbbi çay hem tatlandırılmış olur hem de meyan balının boğazı ve göğsü yumuşatıcı etkisinden yararlanılır." Ayrıca bu formül alıç bitkisi içerdiği için ağır gribal enfeksiyona bağlı oluşabilecek kalp yükünü de azaltacaktır.