TARİFİ:
Un ve tuz derin bir kapta karıştırılır ve ardından üzerine yumurta eklenerek karıştırılır.
Su karıştırılan malzeme üzerine yavaşça eklenir ve hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yopurulur.
Hamur top halinde üzeri nemli bezle 20 dakika dinlendirilir.
Diğer yandan soğanlar küçük parçalar halinde kıyılır. Kıyma, soğan, karabiber ve tuz karıştırılır.
Dinlenen hamurlar 3 veya 4 beze şeklinde ayrılır.
Bezeler sırayla merdane yardımı ile ince açıp, hamur 1'er santimlik kareler halinde kesilir.
Küçük hamur parçaları içerisine mercimek büyüklüğünde kıymalar koyup uçlarından birleştirilerek kapatılır.
Kapatılan mantılar unlanan tepsi üzerine alınır. 3 veya 4 parça beze aynı işlemden geçirilir.
Ocak üzerine alınan tencereye 5-6 bardak su ve biraz tuz eklenerek kaynatılır.
Kaynayan suya mantılar atılır ve karıştırılır. Su kaynarken altı kısılır ve mantılar su üzerine çıkana kadar pişirilir.
Mantıların tamamı pişmek üzereyken ayrı bir tencerede tereyağ kızdırılır ve salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
Ardından salça sos mantıya eklenerek karıştırılır ve bir kaç dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Yoğurda ezilen sarımsaklar ve tuz eklenir ve karıştırılır.
Mantılar tabaklara alındığında sarımsaklı yoğurt sos üzerinde gezdirilir.