Kurutulmuş bir şekilde tüketebileceğiniz üryani eriğini suyun içinde beklettikten sonra kıvamlı bir biçimde de tüketebilirsiniz. Kompostosunun da çok lezzetli olduğu bilinen eriğin özellikle Osmanlı mutfağında sıklıkla tercih edildiği iddia ediliyor. Son yıllarda pestil olarak da kullanılan üryani eriğini dilediğiniz biçimde tüketebilirsiniz.
Yapılan araştırmalara göre 100 gram üryani eriği 200 kalori ile eşdeğer. Magnezyum,potasyum,demir ve B grubu vitaminleri açısından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan üryani eriği bu özellikleri ile oldukça güçlü bir antioksidan etkisine sahip. Vücudu hastalıklara karşı koruyan flavonoidler açısından da zengin olan üryani eriği mucizevi bir meyve türü olarak karşımıza çıkıyor.
İçeriğinde fazla şeker olmadığı için diyabet ve obezite sorunu olan kişilerin rahatlıkla tüketebileceği bir meyve olan üryani eriği sindirim ve sinir sistemine iyi gelmesinin yanı sıra beden ve zihin yorgunluğunun atılmasında da oldukça etkili.
Böbreklerin çalışmasında etkili olduğu araştırılan üryani eriği vücuttaki zararlı maddelerin atılmasında da büyük bir etkiye sahip.
Kansızlığa da iyi gelen Üryani eriğinin en büyük faydaları arasında kabızlığı önlemesi yer alıyor. Hamilelikte sıklıkla görülen kabızlık ve sindirim sistemi sorunlarına karşı Üryani eriği tüketimi yapabilirsiniz.