İçerisinde bulunan glutamin sayesinde bazı kanser türlerine karşı önleyici etkisi bulunmaktadır. Özellikle mide kanserine karşı koruyucu etkisi olduğu yapılan bilimsel çalışmalar ile gösterilmiştir.
: Beyaz, yeşil ve siyah çay içerisinde bulunan polifenoller ile kansere dönüşme riski yüksek olan hücre aktivitesini engeller. Ayrıca çay bünyesinde bulunan kateşinler sayesinde antioksidan etki gösterir ve vücudunuzu kansere karşı korur.
İçerdiği fitoöstrojen ve izaflavonlar ile menapoz sonrası dönemde meme kanserine yakalanma riskini azaltır. Soya, damarlaşmayı önleyerek kansere karşı koruma sağlar.
Beta-karoten ve C vitamini içeriği ile antioksidan kapasitesi yüksek olan yer elması kanser riskini azaltıcı etki gösterir. Haftada bir veya iki kere zeytinyağlı olarak sofralarımızı zenginleştirebilir.
Kapsaisin adı verilen fitokimyasalın sadece biber yerken sıcak hisini oluşturmakla kalmadığı aynı zamanda kansere karşı da koruma sağladığı bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmıştır.
Yapılan bazı bilimsel çalışmalar, zencefilin tümör büyümesini durdurabildiğini göstermektedir. “