Günde 2 porsiyon meyve 3 porsiyon sebze
Günde 2 porsiyon meyve 3 porsiyon sebze Meyve tüketiminin bazı kanser türlerine karşı önleyici bir etkisi olduğunu belirten Öztürk şu tavsiyelerde bulundu:"Ağız, larinks, farinks, ösefagus, serviks, akciğer ve mide kanserlerine karşı önleyicidir. Yeşil ve sarı sebzeler özellikle mide kanserine karşı koruyucudur. Yine aynı şekilde nispeten nişasta içeriği düşük olan ıspanak, domates ve biber, ağız, larinks, farinks ve ösefajyal kanserlere karşı muhtemel önleyici etkisi vardır. Genel öneri olarak günde 2, maksimum 3 porsiyon meyve, sebze grubundan ise günde 3 yada 4 porsiyon tüketmeye özen gösterilmelidir. Ayrıca sebze ve meyvelerde bolca bulunan C vitaminin yüksek doz alımında helicobakter piloriye (gastrit mikrobu) bağlı gelişen mide kanserlerinin önlenmesinde yardımcı olabileceği de gösterilmiştir.