12.07.2018 - 11:47 | Son Güncellenme:
Kanarya yemini yalnızca bir kuş yemi olarak biliyorsanız bunu bir daha düşünün! Sütünün insan sağlığı için birçok faydası olduğu tespit edilen kuş yemi sütü nasıl hazırlanır, faydaları nelerdir sizler için hazırladığımız yazıya göz atarak bilgi edinebilirsiniz. İşte dikkat çeken kuş yemi sütünün faydaları…
Süt içeriğinde yer alan enzimler sindirim sistemini geliştirmesinin yanı sıra nişastayı glikoza çevirme görevi de görüyor. Bağırsak hareketlerini düzenleyen kanarya yemi sütü kabızlığı ve ishali önlüyor, mide yanması ve ülseri engelliyor. Anti-enflamatuvar etkisi ile de dikkat çeken süt mide tahribatlarını yavaşlatıcı bir etkiye sahip.
Kan akışını arttırarak sodyum miktarını dengelemeye yardımcı olan kanarya yemi sütü yüksek tansiyonu önlüyor. Antioksidan bileşenleri sayesinde dişlerdeki plakları temizleyen kanarya yemi sütü damar tıkanıklığında da oldukça etkili bir ürün.
Toksinlerden arınmanıza yardımcı olan kanarya yemi sütü ile sağlıklı bir biçimde kilo verebilirsiniz. Düşük kalorili olmasıyla sağlığınızı koruyan bu özel ürün içerdiği diyet lifi sayesinde de açlık hissetmenizi engeller.
Böbreklerin daha hızlı çalışmasını sağladığı için ödem oluşumunu engelleyen kanarya yemi sütü vücudunuzdaki fazlalıkların idrar yoluyla vücuttan atılmasını sağlıyor. Bu sayede şişkinlik gibi sorunları engelleyen sütü düzenli aralıklar ile tüketmeniz gerekiyor.
Kanarya yemi içinde yer alan antioksidanlar ve enzimler karaciğerlerin temizlenmesinde oldukça büyük bir etkiye sahip. Serbest radikallerin neden olduğu hasarı yavaşlatan süt diğer yandan da sindirim sisteminin yavaşlamasının önüne geçiyor.
Bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yarayan özel ürün idrar söktürücü etkisi sayesinde enfeksiyona yol açan etkenler ile savaşıyor. İdrar yolu enfeksiyonuna yol açan bakterilerin vücuttan atılmasını kolaylaştıran sütü özellikle idrar yolu enfeksiyonu olan kişilerin kullanması tavsiye ediliyor.
-6 yemek kaşığı kanarya yemi sütü-4 bardak suNasıl yapılır?Kanarya yemini bir gece boyunca bir bardak suyun içinde bekletin. Sabah olduğunda süzün ve geri kalan su ile birlikte blendırda, koyu renkli bir içecek elde edinceye kadar karıştırın. İçeceği tülbent bezi ile süzün ve artan kısımları çöpe atarak düzenli bir biçimde tüketin.