Çalışmalar vişne suyunun hem uzun mesafe koşularda hem de yoğun vücut geliştirme antremanlarında kas zayıflığı ve ağrılarını azaltmada etkili olduğunu göstermiştir. Daha hızlı iyileşme sağlar: Yapılan bir çalışmada; erkek bisikletçilerin 3 gün sürecek yarış öncesi 7 gün boyunca günde 2 kez vişne suyu içtiklerinde daha az oksidatif strese ( \%30 daha az ) ve inflamasyona maruz kaldığı gözlenmiştir. Bir başka çalışmada maraton koşucuları koşudan 5 gün önce , koşu günü ve koşudan 2 gün sonra vişne suyu tükettiklerinde daha hızlı bir iyileşme süreci kaydetmişler. Kas ağrılarını azaltır: Bir çalışmada; 315 km’lik bayrak koşusunda koşucular hem bir hafta öncesinde hem de koşu gününde 2 bardak vişne suyu tükettiklerinde yarış sonrası daha az kas ağrısında maruz kaldıkları görülmüştür.
Daha az kas hasarı ile sonuçlanır: Yapılan bir çalışmada ; tüketilen vişne suyu vücut geliştirme egzersizlerinden sonra 4 gün boyunca kas harabiyeti ve kuvvet kaybı \% 4 seviyelerinde seyretmiştir. Vişne suyu tüketmeyenlerde bu oran \%22’ ye kadar çıkabilmektedir. Çalışmalardan önce ortalama 300 ml vişne suyu içilebilir. Çoğu çalışma 240-360 ml arası günlük vişne suyu önermektedir. Çalışma sırasında 30 dk içinde bir ek bardak daha içilebilir veya kuru vişne atıştırılabilir. Donmuş vişne ve yoğurt ile bir toparlanma içeceği bile hazırlanabilir.Çalışmalar artirit ve guta bağlı inflamasyonları azalmada etkili olduğunu göstermektedir.
Bir çalışmada ; 4 hafta boyunca günde 1 bardak \%100 vişne suyu kanda daha düşük ürik asit seviyesi ile ilişkilendirilmiştir. Ürik asit hem inflamasyon hem de kardiyovasküler hastalıklar için bir risk faktörüdür.
Bir çalışmada ; Gutlu hastalar 2 gün boyunca vişne tükettiklerinde gut ataklarında \% 35 azalma gözlenmiştir. Ürik asit düşürücü bir ilaçla birlite tüketildiklerinde ise gut atakları \%75 daha az görülmüştür.
Bir çalışmada ; 21 gün boyunca günde 2 kez 315 ml vişne suyu tüketimi inflamasyonun serum göstergelerinde belirgin bir düşüş göstermiştir. Bunun sonucunda osteoartiritli hastalarda vişne suyunun etkili bir tedavi yöntemi olabileceği düşünülmektedir. Şu an içtiğiniz hangi meyve suyu varsa onu vişne suyu ile değiştirin. En fazla anti inflamatuar özellik vişne suyu konsantrelerinde vardır. Diyet ve egzersiz değişiklikleri kalbinizi sağlıklı tutmak için iyi bir yoldur. Daha fazla sebze ve meyve yemeye başlayın .Özellikle rengi koyu olanlar daha iyidir.
Bir çalışmada; Yüksek oranda antosiyanin alımı ( daha çok mor ve koyu kırmızı sebze ve meyvelerde bulunur) genç ve orta yaşlı kadınlarda miyokard enfarktüsüne yakalanma riskini azaltmıştır.
Bir çalışmada ; Vişne vücutta reçete edilen ilaçlara benzer hareket ediyor ve metabolik sendromlu hastalarda yağ ve şekeri düzenliyor.
Kanda yüksek trigliserid kalp hastalığına yakalanma riskini arttırır. Bir çalışmada; Günde 1 bardak vişne suyu trigliseridleri \%17 oranında düşürme etkisine sahiptir.
Bilim adamları kiraz tozu verilen farelerde \%26 daha düşük kolesterol seviyesi olduğunu ve iyileşmiş kardiyovasküler sağlıktan ötürü daha erken ölüm riskinde \%65 azalma olduğunu saptamışlardır.Güne bir bardak vişne suyu ile başlanabilir veya sabah kahvaltısında yulaf ezmesine ceviz ve kuru vişne konabilir. Kalbe dost omega 3 zengini somon balığı tüketirken aroma kazandırmak için dondurulmuş vişne eklenebilir. Tam tahıllı yemeklere kurutulmuş vişne ekleyin veya taze meyve salatalarınızda mutlaka bulundurun.”