13.02.2021 - 16:03 | Son Güncellenme:
DHA
Kahvenin güçlü bir antioksidan. Ölçüyü kaçırırsanız yan etkileri olur. Kahveyi, günde 2 fincanı geçmeyecek şekilde tüketin. Türk kahvesi veya filtre kahve öneriyorum.
Kahvenin karaciğer yağlanmasından, damarlardaki hasarı gidermeye kadar birçok faydası vardır. Ancak fazla içerseniz kalp ile ilgili sağlık sorunlarına yol açar
Damar sertliği erkeklerde daha fazla görülüyor. Dolayısıyla kahve içen erkekte damar sertliği riski azalırsa sağır olma ihtimali de düşer. Fakat aynı yaş grubunda farklı kilolardaki hastaları da incelemek lazım.
Damarlardaki herhangi bir problem yani damar yapısı bozulursa bütün organlar etkilenir. Organlar damarlar yardımıyla çalışır. Hangi organa ait damarın yapısı hasar alırsa o organın fonksiyonu da olumsuz etkilenir.
Serbest radikaller olarak bilinen ve elektron açlığı içinde bulunan moleküller, vücudun sağlıklı hücrelerinden elektron çalarak kararsız yapılarından kurtulma eğilimindedir.
Bunu yaparken sağlıklı hücrelere ve vücut metabolizmasına geri dönüşümsüz zararlar verirler.
Serbest radikallerin zararlı etkilerinden korunmak için devreye antioksidanlar girer. İşte kahve de onlardan biridir.
Sebze ve meyveler de güçlü antioksidan özelliğine sahip gıdalardır ama ölçülü almak lazım. Böylece mekanizma iyi çalışır ve iyileşme süreci kısalır.