İlk olarak bir kabın içerisinde un, kabartma tozu, tuz ve şekeri ekleyin. Karıştırdıktan sonra, süt, su, yoğurt ve zeytinyağını ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Ele yapışmayan bu hamuru yoğurmaya başlayın. Yapışkan olmaya başlarsa, un ilave edebilirsiniz.
Ardından hazırladığınız hamuru streç filmle kaplayarak 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. Hamuru, unlanmış bir tezgaha alıp merdaneyle 1 cm kalınlığında açmaya başlayın. Ardından yuvarlak bir kalıp kullanarak hamurları daire şeklinde kesin. Hepsi bittikten sonra, sıra pişirme işleminde.
Airfryer sepetini hafif bir şekilde yağlayın ve pişirme kağıdını serin. Hamurları yerleştirdikten sonra aralarında mesafe bırakmayı unutmayın. Üzerine sıvı yağ sürüp, 180 dereceye ayarlayın. 8-10 dakika pişirme süresi için yeterlidir. Ardından servise hazır olacaktır.
Airfryer, geleneksel kızartma yöntemine göre daha az yağ kullanmanızı sağlayacaktır. Hamurun üzerine az miktarda sıvı yağ sürmek sizi endişelendirmesin, eskisinden farklı bir görüntüye ulaşmayacak. Ancak kabaran hamurlar elde etmek istiyorsanız Airfryer'ı önceden ısıtmayı unutmayın.