Yoğurt, cacığın temeli. Bu da onu iyi bir protein kaynağı yapar. Protein ise tok hissetmenize yardımcı olur. Yoğurt ayrıca bağışıklık sisteminizi destekleyen bağırsak sağlığına sahip probiyotikler içeriyor. Cacıkta tokluk hissi veren gizli bileşen, rendelenmiş salatalık. Salatalık da, K vitamini, C vitamini ve magnezyum gibi önemli besinlerin mükemmel bir kaynağı. K vitamini, kanın pıhtılaşması ve sağlıklı kemiklerin korunması için gerekli bir besin.
Araştırmalar, salatalıkların anti-enflamatuar ve antioksidan etkilere sahip olduğunu gösteriyor. Ek olarak, daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulsa da, salatalıktaki bazı bitkisel besinler kan şekeri düzeylerinin korunmasında da rol oynayabilir.
Güzel bir cacığa eklenen zeytinyağı sağlık açısından önemli faydalar içeriyor. Kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olduğu gösterilen zeytinyağı, sağlıklı yağlar olarak da bilinen tekli doymamış yağlardan oluşuyor.
Doğranmış sarımsak ve limon suyu, cacığın en değerli ek malzemeleri. Limonlar, güçlü bir bağışıklık sistemi ile bağlantılı olan mükemmel bir C vitamini kaynağıdır ve sarımsağın da antioksidan etkisi var.