Bağışıklığı zayıf olan kişilerin ve protein ihtiyacı olanların mutlaka tüketmesi gereken lor peyniri sağlığınızı iyileştirecek türden. Üstelik tansiyon hastalarının bile sorunsuz bir şekilde tüketebilmesine uygun.
İçerdiği serum protein sayesinde vücuttaki bağışıklık sistemini büyük ölçüde güçlendirebilir. Özellikle sporcuların ilk tercihlerinden lor peyniri, sadece sağlıklı beslenme listelerinde değil kas sakatlanmalarının iyileştirilmesi için de tüketilebilir.
İçindeki vitamin ve mineraller serum proteini içeriğiyle desteklenerek vücuda çok daha sağlıklı etkiler vermeye başlar. İnek peynirinden elde edilmesine rağmen antijenik proteinler içermez.
Yumurta tüketmek istemeyen veya yumurtaya alerjisi olan kişiler için lor peyniri ikinci bir alternatif olabilir. İçindeki serum protein vücutta bulunan kas proteinlerinin daha iyi bir şekilde sentezlenmesine yardımcı olur. Egzersiz ardından tüketmek kas problemlerini daha hızlı iyileştirebilir.
Lor peynirinin 100 gramında 700 mg kalsiyum bulunuyor. Lor peyniri içindeki kalsiyum kasların doğru şekilde çalışmasına ve güçlenmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca diyet yapan kişiler için az tuzlu olması lor peynirini daha önemli klıyor.
Lor peyniri, yalnızca börek ve makarnalarda değil gün içerisinde atıştırmalık olarak da tercih edilen bir besindir. Peynirle benzer özelliklere sahip olsa da daha yumuşak bir yapıya sahiptir.
Taze lorun tadı ve farklı yapısı her yaş grubundan insanın keyifle tüketebileceği nefis bir lezzet sunabilir. Tuzlu veya tuzsuz olmak üzere ikiye ayrılan peyniri kahvaltılarda veya gün içerisinde tüketebilirsiniz.