Reyhan tüm bunların yanında tansiyon üzerinde de etkili. Yüksek kan basıncı düzeylerini dengelemek için de reyhan tüketilebilir. Kalsiyum kanallarını bloke ederek tansiyonu dengelemeye yardımcı olan reyhan, etkili bir düzenleyici olarak öne çıkıyor. Kan akışını iyileştiren reyhan, içeriğindeki magnezyumla da zengin bir içerik sunuyor.
Reyhan, Asya tıbbında da oldukça fazla kullanılan bitkilerden biriydi. Ruh sağlığı üzerinde oldukça fazla etkisi olan reyhan, aynı zamanda kaygı ve depresyonu hafifletiyor ve düşünme yeteneğini artırma yönünde kişiyi olumlu etkiliyor.
İltihapla savaşmayı sağlayan reyhan, içeriğindeki öjenol, linalool ve sitronelol de dahil olmak üzere farklı uçucu yağlar vücuttaki iltihap düzeyini düşürebilir. Artrit gibi kronik iltihap sonucunda oluşan rahatsızlıklara karşı koruma kalkanına dönüşen bu etkisi sayesinde reyhanı, kronik iltihaplanmaya karşı kullanabilirsiniz. Reyhanın içeriğindeki uçucu yağlar, aynı zamanda antibakteriyel özellikleriyle solunum, idrar ve cilt enfeksiyonlarına karşı mücadele etmeyi sağlıyor.
İbrahim Saraçoğlu'nun önerdiği reyhan kürü oldukça basit malzemelerle hazırlanıyor ve düzenli tüketildiğinde etkileri görülebiliyor. Hazırlanması ise son derece kolay. Bir su bardağı suyu kaynatıp, içine kuru reyhan yapraklarını ekleyin. Reyhan yapraklarını suyun içinde 5-10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Demlenen çayın üzerine yarım limonun suyunu sıkıp tüketebilirsiniz.