* 1 paket milföy hamuru
* 3-4 dal pırasa
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 küçük soğan
* Tuz, karabiber (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
* Yarım çay bardağı su
Üzeri için:
* 1 adet yumurta
Puf börekleri hazırlamak oldukça basit aşamaları içeriyor. İlk olarak pırasaları güzelce yıkayın, dış kabuklarını ayıklayın ve ince ince doğrayın. Ne kadar ince doğrarsanız, böreğin içinde o kadar güzel pişer. Ardından tavaya zeytinyağını alın ve küçük doğranmış soğanı ekleyin.
Pırasalar iyice yumuşamaya başlayınca tuz, karabiber ve yarım çay bardağı suyu ekleyin. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Sonrasında pırasalar yumuşacık olunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Sonraki işlemde, milföy hamurlarını tezgâha alın ve biraz yumuşamalarını bekleyin. Ardından her bir kare milföy hamurunun ortasına bir kaşık pırasalı iç harçtan koyun. Hamurları üçgen veya dikdörtgen şeklinde kapatabilirsiniz. Kenarlarını çatalla iyice bastırarak kapatın ki pişerken açılmasın.
Üzeri için bir yumurtayı çırpın ve fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürün. Böylece fırında güzelce kızaracaklar. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirebilirsiniz. Tarifi adım adım uygularken bazı püf noktalara dikkat etmeyi unutmamalısınız.
Böreği hazırlarken, milföy hamurunu tam çözülmeden kullanın. Eğer çok yumuşarsa hamur fazla yapışkan olabilir ve şekillendirmesi zorlaşabilir. Ayrıca hazırladığınız iç harcı mutlaka soğutun. Sıcak iç harcı milföy hamurunun üzerine koyarsanız, hamurun şeklini bozabilir.
Fırına koymadan önce börekleri 10 dakika buzdolabında bekletirseniz, milföy daha güzel kabarabilir. Püf noktaları uyguladıktan sonra sıcak sıcak pişen börekleri sıcak çay veya ev yapımı ayranla servis edebilirsiniz.