Ancak dondurucudan çıkardığınız zaman endişelenmeyin. Dondurucu etkisiyle kuru kayısıların rengi kararabilir. Bu durum tadını veya kalitesini etkilemeyecek. Uzun süre soğuğa maruz kaldığı için çeşitli tepkimelere girebilir. Gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
Sakladıktan sonra kuru kayısılarını sürekli kontrol etmeyi unutmayın. Zaman zaman açıp bir göz atmak, tazeliğini ve kalitesini koruduğundan emin olmanızı sağlar. Uzun süre saklamak istemiyorsanız buzdolabının normal soğutucu kısmı da işinizi görebilir. Ancak daha hızlı tüketmek zorunda kalabilirsiniz.
Kuru meyveler doğru koşullarda saklandığı zaman genellikle 6 ay ile 1 yıl arasında dayanabilir. Her kuru meyvenin bozulduğunu hemen fark etmeyebilirsiniz. Eğer renginde, kokusunda veya tadında değişiklikler fark ederseniz bu durumda tüketmemelisiniz.
Birçok kişinin evinin bir köşesinde mutlaka bulunan kuru kayısının görevi doğal ilaç olmaktır. Özellikle bağırsak problemlerine iyi geldiği bilinen bu kuru meyve, kabızlık durumunda akla ilk gelen doğal çözümlerden biridir. Kuru kayısının içerisindeki doğal şeker ve lifler birçok sindirim ve bağırsak problemini iyileştirebilir.
Her gün tüketilen kuru kayısının konsantrasyonu artırdığı, stres seviyelerini ise azalttığı söyleniyor. Karaciğerin onarılmasına yardımcı olan bu meyve hazımsızlık problemine de iyi gelecektir. Kan yapıcı meyveler arasında yer alır. Kansızlık problemi yaşıyorsanız, kuru kayısı tüketebilirsiniz.
Kurutulmuş kayısı ve hurma gibi düşük glisemik indeksli yiyecekler diyabet seviyelerinin kontrol edilmesine yardımcı olur. Diyabet riskinin önüne geçen kuru kayısı, kemik rahatsızlıklarını da büyük oranda hafifletebilir. Ancak aşırı tüketmemek ve şeker seviyesini dengesizleştirmemek gerekiyor.