Muz çiçekleri lif açısından zengindir. Çözünür lif, suyun içinde eriyerek jel kıvamına geldiği için gıdaların sindirim kanalına kolaylıkla girmesini sağlar. Çözünmeyen lif ise, suda çözülmediğinden sindirilmemiş besinlerin sindirilmesine yardımcı olur. Her ikisi tür lif de sağlıklı sindirimi ve besin emilimini artırır.
Vücutta dolaşan serbest radikaller sağlık problemlerinin ana nedenlerinden biri olarak kabul edilir. Bağışıklığı ve direnç gücünü zayıflatır. Muz çiçekleri serbest radikallerle savaşır kanser gibi kötü niyetli hastalıkların olasılığını azaltmaya yardım eder. Aynı zamanda erken yaşlanmayı önler.
Patojenleri uzakta tutar. Anti bakteriyel özelliklere sahiptir. Bu nedenle herhangi bir enfeksiyon oluşumunu önleyerek hastalıklardan korur.