Portakalın kabuklarını bir soyacak veya bıçak yardımıyla ince ince soyarak başlayın. Beyaz etli kısmını kesmemeye özen göstermelisiniz. Soyma işlemi bittiğinde, portakalları ince ince doğrayın.
Portakalı ve şekeri bir tabağın içine alıp iyice karıştırın. Serin ve kuru bir yerde 1 gün boyunca bekletin. Dilerseniz üzerine streç film örtebilirsiniz. 24 saatlik süre zarfında şeker, portakal kabuğunun suyunu çekip reçel kıvamını alacak.
Karışımı bu aşamada geniş düz bir tepsiye yayın. Ancak öncesinde tepsinin dibine strec film serin. Serin bir yerde bu sefer şeker kristalize olup sertleşene kadar bekletin. Ara sıra karıştırın. Kuruması yaklaşık 4 günü bulabilir. Son olarak iyice kuruyan karışımı güçlü bir robottan geçirin ve aromanız hazır.