Kavun dondurması, dışarıdan alınan market ürünlerinin yanı sıra çok daha lezzetlidir. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu tarif, kavun çekirdeklerinin çöpe atılmasını önleyerek tasarruflu olmanızı da sağlıyor.
- 2 su bardağı kavun çekirdeği
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı bal
- Bir tutam deniz tuzu
Kavun çekirdeklerini bir blender veya mutfak robotunda çekin. Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çekmeye devam etmelisiniz. Diğer malzemeleri üzerine ekleyin. Tamamen karıştıktan sonra tekrar blenderdan geçirin.
Karışımı birkaç saat derin dondurucuda beklettikten sonra dondurmanız hazır olacaktır. Birkaç dakika beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Taze kavun dilimleri veya nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz.