Farkındalık yogası olarak da bilinir. Kundalini mantra, asana, nefes ve meditasyon kullanımını birleştirir. Vücudun enerji sistemlerini kullanarak duyguları dengeler, stresi atar ve sinir sistemini güçlendirir. Geleneksel olarak Kundalini derslerinde beyaz giyilir.Pozlara ve iyi bir egzersiz yapmaya odaklanan Batılı yoga derslerinden oldukça farklı olduğu için Kundalini derslerinde başta biraz garip hissedebilirsiniz. Ancak daha ruhani bir deneyim arıyorsanız Kundalini sizin için uygun olabilir.
Tam anlamı “güç dolu” olan Hatha, bir dizi asanadan oluşur. Yapan kişi güç ve esneklik arasında bir denge bulur. Bu fiziksel çalışma vücudu hizalayarak enerjinin vücutta özgür bir şekilde akmasını sağlar.Anın içinde kalmak ve nefese odaklanmak çok önemlidir. Öğreticiye bağlı olarak bu yoga dersleri alıştığınızdan biraz daha yavaş olabilir. Ancak daha tazelenmiş ve enerji dolmuş bir şekilde çıkmayı bekleyebilirsiniz.
Bu meditatif yoga türünde pozlar üç ila yedi dakika boyunca tutularak bağlayıcı dokuların tamamen esnemesi ve yapanın da pozlar arasında daha derin bir şekilde rahatlanması amaçlanır.Pozlar oturulan pozisyonlardan, sırt veya karın üstü yatılan pozisyonlara kadar değişir. Yin’de genellikle nefes çalışmasıyla vücut ve zihin sakinleştirilir. Yeni yogiler için önerilen bir yoga türüdür çünkü esneklik sağlarken, gerginliği azaltır, hareket menzilini ve vücut farkındalığını artırır.
Hangi yoganın daha uygun olduğunu araştıranlara daha mutlu edici bir felsefe sunan Anusara Yoga 1997’de, John Friend tarafından başlatılmıştır.Hareket temelli bu çalışma, tüm insanlarda ve objelerdeki güzelliklere odaklanmayı vurgular. Anusara kelimesi “kalbini takip etmek ” anlamına gelmektedir ve Anusara yogayı uygulayan kişiler uyum ve neşeye özel bir önem verirler.Hemen Sağlık