Havuçta bulunan beta-karotene retineya iyi gelmektedir. Kerevizde olan silisyum, kemiğe gücünü veren elementtir. Aynı zamanda kereviz de kemik de yüzde 23 oranında sodyuma sahip. Midenin en yakın arkadaşlarından biri olan zencefil, yüzyıllar öncesinde bile kusma ve deniz tutması gibi durumlarda tüketilirdi. Üzümün akciğere en faydalı olduğu bölge alveollardır. Akciğer riskini azaltan üzüm ayrıca, proantosiyanidin adı verilen bir antioksidana sahip. Alerjik astıma da iyi geldiği bilinmekte. Tatlı patates, kan basıncını düzenleyerek, pankreasın görevini daha rahat yapmasını sağlar. Ve bünyesinde yüksek oranda, pankreas kanserinin büyümesini engelleyen B6 vitamini var. Mantar, D vitamini içerdiğinden dolayı duyma kaybını engeller. Domates, içerdiği likopen ve C vitaminiyle kalbe fayda sağlıyor. Greyfurtta bulunan limonoid adındaki fitokimyasal madde göğüs kanserini engelliyor. Avokado’nun en büyük faydası, rahim ağzı kanserini önlemek ve hormonları düzenlemek. Ceviz, omega-3, folik asit ve E vitamini açısından en değerli kuruyemiş olarak beyine faydası büyük.