Kuru et küflendiyse onları atmak yerine küflü bölgeyi kesip atarak yiyebilirsiniz. Ancak bu kural sadece kuru ve sert etler için geçerli.
Parmesan gibi sert peynirleri küflense de tüketebilirsiniz. Sert meyve ve sebzelerde olduğu gibi, sert peynirlerde de küf ürünün tamamına yayılmayacağından, küflü kısmın etrafını 3 cm içeri girerek kesip, geri kalanını afiyetle yiyebilirsiniz. Küflü kısmı kestiğiniz bıçağı, peynirin sağlıklı kalan kısımlarına değdirmemeye özen gösterin.
Sert peynirler küflenmeye dayanıklılar ancak aynısı yumuşak peynirler için geçerli değil. Küflenen yumuşak peynirler daha da sıvılaşacağından, E.coli bakterisi açığa çıkabilir.
Bu iki yiyecek türünü de küflendiği zaman hiç düşünmeden çöpe atmalısınız. Koruyucu kalıplarla işleme alınmadıklarından küf geliştirme riskleri oldukça yüksektir. Çabuk küflenmemeleri için onları daha uzun süre dayanacakları nemsiz ve ışıksız alanlarda depolamalısınız.
Ekmeğin ve unlu mamullerin gözenekli yapısı, küfün yayılmasına neden olur. Bu yüzden üzerlerinde en ufak renk değişimi gördüğünüzde onları yemeyi düşünmeyin bile.