Hormonal sistem hamilelik döneminde tam anlamı değişir. Bu değişiklik döneme özgü barsak hareketlerinde yavaşlamalara neden olur. Barsak hareketlerini hızlandırmak için posa içeriği yüksek olan sebze ve meyvelerin gün içerisinde yeterli porsiyonlarda (ortalama 5-9 porsiyon) tüketilmelidir. Ayrıca kuru meyveler bu dönemde barsak hareketlerini arttıran kurtarıcılardır. Gün kurusu, kuru erik, incir, siyah kuru üzüm, yaban mersinini belirli miktarlarda tüketmeniz barsak düzeninizin sağlanmasına katkıda bulunacaktır. Kurufasulye, nohut, yeşil mercimek gibi kurubaklagiller düzenli faaliyet gösteren barsaklar için tüketimi şarttır. Hamilelik döneminde günde 4-6 öğün tüketilmesi önerilmektedir. Egzersiz, barsak hareketini hızlandıran ve anne adayını stresten uzaklaştıran bir unsur olması nedeni ile ihmal edilmemelidir.Bazı yiyecek ve içecekler barsak hareketini hızlandırarak hamilelik döneminde sıklıkla yaşanan kabızlık probleminin yaşam kalitenizi etkilemeyecek şekilde azalttığı bilinmektedir.İşte bu besinler;