Kirazda bulunan kinik asit, böbreklerin taş ve kum yapmasını önler veya oluştuysa daha rahat kum dökülmesine yardımcı olur.
Kiraz meyvesi fitokimyasallar açısından zengin, antioksidan bir meyvedir. Vücutta oluşabilecek iltihabi reaksiyonların önlenmesine, vücut şişliği ve ödemin atılmasına yardımcı olarak enfeksiyon hastalıklarına karşı savaş açar.
Lif açısından zengin olan kiraz sindirim sistemini düzenleyerek kabızlık ve şişkinlik problemi olanlara yardımcı olur.
Obezite tedavisinde fitokimyasal içeriği sayesinde lipit metabolizmasının düzenlenmesine yardımcı olan kiraz diyetlerde mutlaka yer almalı.
Günde 10-15 adet ara öğünlerde tüketilecek olan kiraz depo yağların azaltılmasına, kan şekerinin dengelenmesine, insülin direncinin kırılmasına büyük destek oluyor.
Sigara içenlerde nikotin hızlıca akciğerlere ulaşır ve kana karışır. Nikotin bağımlılık yapan keyif verici bir maddedir. Günde 1 porsiyon kiraz, nikotinin vücuttan atılmasını sağlar.
İçeriğindeki flavonoidler sayesinde hücre duvarının zarar görmesini engelleyerek vücuttaki zehri temizler.