13.02.2024 - 15:42 | Son Güncellenme:
Koreliler için güzellik oldukça önemli bir kavram. Bu sebeple cilt bakımlarına ve yediklerine içtiklerini oldukça büyük özen gösteriyorlar. Bununla birlikte bağırsakları harekete geçiren besinleri tüketmeye büyük özen gösteriyorlar.
Eti bile marulla tüketen Koreliler bağırsakları çalıştırmak için sabahları çorba tüketmeye de önem veriyorlar. Sabahları genellikle havuç veya ıspanak çorbası tüketerek güne başlıyorlar.
Bununla birlikte lapa pirinç tüketmeleri de kalsiyum, mineral ve vitamin ihtiyaçlarının çoğunluğunu karşılıyor.
Çorba sayesinde bağırsaklarını yumuşatan Koreliler böylece kabızlık gibi sindirim sorunları yaşamıyorlar.
Her öğün tükettikleri karışım ise yağlarını cayır cayır yakmaya yardımcı oluyor. Siz de evde bu kürü hazırlayarak yağ yakımınızı hızlandırabilirsiniz. Mide ve bağırsak sorunları olanların doktora danışması gereken o karışım ise şöyle:
İki yemek kaşığı pirinç unu, 1 yemek kaşığı su, 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, 4 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil, 1 yemek kaşığı soya sosu, yarım yemek kaşığı acılı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı acı toz biber, 3 adet yeşil soğan, 2 yaprak beyaz lahana, 1 orta boy temiz kavanoz.
Pirinç ununun üzerine bir yemek kaşığı suyu ve pirinç sirkesini ekleyip iyice karıştırın. Soyduğunuz sarımsakları iyice ezin. Zencefili rendeden geçirerek sarımsakların üzerine koyun. Pirinç ununun üzerine bu kez elma sirkesini döküp karıştırın. Salçaları ekleyin ve iyice karıştırmaya devam edin. Üzerine sarımsak ve zencefili ekleyin.
Karıştırma işlemine devam ederken toz biberi dökün. Dilerseniz bir çay kaşığı toz şeker ekleyin. Karışım harmanlanana kadar karıştırın. Lahana yapraklarını ve yeşil soğanları bir parmak ucu büyüklüğünde kesin. Bu sosu üzerine döküp iyice karıştırın. Tüm sos lahana yapraklarını ve soğanları kaplayana kadar karıştırdıktan sonra kavanoza yerleştirin. Kavanozun ağzını havasını alarak kapatın. Ter çevirip gölge bir yerde 7 gün boyunca bekletin. Fermente olan karışımdan her öğün bir kaşık tüketin.