Besleyici bir enerji kaynağıdır. Kansere karşı en etkili besinlerden biridir. Yüksek antioksidan özelliği ile hücrelerdeki DNA'yı koruyarak, kanserojen maddelere karşı koyan enzimleri de güçlendirir. Her 28 gramında 4 gram proteine sahiptir. Kalp sağlığına faydası dokunur. Kilo kontrolünde etkili bir faktördür. Kansere karşı etkili besinler arasındadır. Bazı bilimsel çalışmalarda beyni koruduğu ortaya çıkmıştır. Pişirip haşlanmadan çiğ bir şekilde yenmesi gereken bir besindir. Kanserle mücadelede etkili bir antioksidan olan mantar, vücudun toksinlerden arınmasını doğal yollarla sağlayan riboflavin vitamini içerir. Ayrıca veganların vazgeçilmez D vitamini kaynağıdır. Kolesterol açısından faydalıdır. İyi bir bağırsak düzenleyicidir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Antioksidan ve E vitamini barındırır. Yaşlanmayı yavaşlattığı da bilinir. Kalbi korumasıyla bilinen potasyum için benzersiz bir kaynaktır. Kalp hastalıklarına karşı en koruyucu besinler arasındadır. Hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Geleneksel yoğurt, kalsiyum, potasyum, protein açısından benzersizdir. İçindeki proteinler bağırsağı düzenleyen yararlı bakterileri güçlendirir, bağışık sistemini destekler. A, D, E ve K vitaminleri içerir. Sağlıklı hücrelerin ölümünü engeller, kalp sağlığına faydalıdır, obeziteye karşı etkisi vardır. İçinde neredeyse 20 farklı vitamin ve mineral bulundurur. Üstelik bu vitaminlerin çoğu vücut tarafından hemen sindirilir. Avokado doymuş yağ yerine geçerek kilo vermeden kalp hastalığı riskini azaltabilir. C vitamini ve potasyum açısından başka bir meyveyle kıyaslanamaz, diğer meyvelere göre daha az kaloriye sahiptir. Her gün nar yemek kanser riskini azaltır. Beyaz etin iyi bir tercih olmasının yanı sıra, kırmızı etin olduğu buttan da korkmaya gerek yok. Butta bulunan yağ, bir çeşit hormon barındırır, bu hormon tokluk hissi verir. Bu nedenle fitness ile uğraşanlar için vazgeçilmezdir. Beyaz etten daha fazla B vitamini içerir. Bacaklardan ve kalçadan alınan butta bulunan torin, özellikle kadınlarda koroner kalp hastalığı riskini azaltır. Beyaz patatesten biraz daha fazla doğal şeker barındırır. Bir adet büyük boy tatlı patates günlük A vitamini ihtiyacından fazlasını içerir. Görme duyumuzu geliştirir ve üreme sağlığına faydası dokunur. Ayrıca B vitamini, yararlı lifler, potasyum açısından da zengindir. Metabolizmayı ve bağışıklığı destekleyen antioksidanları da barındırır. Bir kap yeşil mercimekte 18 gram protein, 16 gram lif, 1 gramdan daha az yağ bulunur. Bu nedenle her türlü diyette yer alır. Ispanaktan yüzde 30 daha fazla folik asit içerir. Çinko ve B vitamini deposudur. Haftada 3 gün yemek Kalp hastalıklarına karşı korur, kan şekerini düzenler. İçindeki demir sayesinde metabolizmayı destekler. C, B6, manganez, potasyum ve faydalı lifler açısından oldukça besleyicidir. Alerji semptomlarını azaltmada, iltihapla mücadelede ve kalp sağlığını desteklemede benzersizdir.