Avokado yalnızca protein ve lif bakımından değil; aynı zamanda potasyum, magnezyum, demir, çinko, folik asit ve A, B, C, E ve K vitaminleri bakımından da oldukça zengin bir besin kaynağı.İçerdiği yağ oranı biraz fazla olduğundan kilosuna dikkat edenlerin tercih etmediği avokado aslında sağlığa yararlı olan doymamış yağlar içeriyor. Anemiyi önlemeye, sindirime ve sağlıklı bir cilde sahip olmaya yardımcı olan bu yağları beslenme düzenimizden çıkarmak sakıncalı. Ayrıca bazı araştırmaların gösterdiğine göre de düzenli olarak avokado yemek yüksek kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı oluyor.
Zeytinyağı, sağlıklı sayılan yağların önünde geliyor. Akdeniz mutfağının olmazsa olmazı olan bu yağ, E ve K vitaminleri içermekle beraber ayrıca antioksidanla dolu. Tereyağı yerine kullanabileceğiniz zeytinyağı ayrıca yüksek tansiyonu ve kolesterolü de düşürerek kalp hastalıklarını önlüyor.
Somon, uskumru ve ringa balığı gibi yağlı balık türleri kalp dostu omega 3 ve proteinlerle doludur. Yapılan araştırmalar düzenli olarak balık yiyen insanların daha sağlıklı olduğunu gösteriyor. Ayrıca düzenli balık yemek kalp hastalıklarıyla beraber depresyon ve bunamayı da önlüyor.Eğer balık içermeyen bir diyet uyguluyorsanız balık yağı takviyesi de kullanabilirsiniz.PembeNar Özel