5. 1½ ila 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi ekleyin.
6. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kaynatın.
7. Karışımı süzün ve bir kenara koyun.
8. Bir tencereye 1 bardak balı dökün ve kısık ateşte ısıtın ama kaynamasına izin vermeyin.
9. Önceden süzülmüş zencefilli karışımı karıştırın.
10. Her iki limondan çıkarılan suyu ekleyin.
11. Karışımı birkaç dakika kısık ateşte karıştırmaya devam edin.
12. Altını söndürdükten sonra ve karışımı kapaklı bir şişeye veya kavanoza dökün. Ev yapımı öksürük şurubunuz hazır!
-1-5 yaş arası çocuklar için her 2 saatte bir yarım veya 1 çay kaşığı
-5-12 yaş arası çocuklar için her 2 saatte bir 1-2 çay kaşığı
-Yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklar için her 4 saatte bir 1-2 yemek kaşığı