27.11.2020 - 15:46 | Son Güncellenme:
Dilimlenmiş taze meyveler yoğurda, kahvaltılık gevreğinize veya peynirinize eklenebilir.
Fıstık ezmeli bir dilim ekmek yediğinizde üzerine reçel yerine taze meyve konulabilir.
Beyaz ekmek yerine tam tahıllı, kepekli ve çavdarlı ekmekler tercih edilebilir.
Tuzlu kraker ve atıştırmalık krakerler yerine tam tahıllı olanları yiyin.
Patates cipsi, kızarmış patates yerine haşlanmış brokoli, karnabahar, havuç, yeşil biberi hazırlayacağınız bir yoğurt veya peynir sosuyla tüketebilirsiniz.
Yemeklerde daha fazla fasulye, mercimek gibi kurubaklagiller kullanılmalı. Mercimek, ezogelin gibi çorbalar, kahverengi pirinç, kepekli makarna tüketilebilir. Salatalarınıza veya yemeeklerinize fasulye de ekleyebilirsiniz.
Beyaz un yerine kepekli veya tam buğday unu kullanılabilir.
Ekmeklere, kurabiyelere, herhangi bir yemeğin üstüne ve güveçlere ayçekirdeği, susam veya buğday tohumu kullanabilir.
Köfte yaparken bayat ekmek kırıntıları yerine yulaf ezmesi katılabilir.
Mümkünse sebze ve meyveleri kabuklarıyla tüketmeye çalışılmalı.
Lif oranı yüksek ara öğünler yapmaya çalışılmalı. Bir bardak yoğurdun üstüne tam tahıllı gevrek, keten tohumu ve meyve dilimleri ekleyerek tüketebilir.
Ürün etiketlerini dikkatlice okuyun. Bir yiyeceğin lif kaynağı olduğu yazıyorsa en azından 2 gram lif içermesi gerekir.
Yüksek lif içerenlerde en az 4-5 g, çok yüksek lif içerenlerde en az 6 gram olmalı.