İftarın ardından sakız çiğnenebileceğini dile getiren Dt. Arslan, “Oruçlu olduğumuz zaman dilimi içerisinde çiğneme fonksiyonlarının az olması, ağızdaki tükürük salgısının azalmasına neden olmaktadır. İftar ve sahur arasında şekersiz sakız çiğnemek, vücudumuzun daha fazla tükürük salgılamasına yardımcı olacağı için hem çürük oluşumuna karşı hem de ağız kokusuna karşı savaşır” dedi.
Sigaranın da diş eti sağlığını olumsuz etkilediğine dikkat çeken Dt. Arslan, “Sigara hem diş eti sağlığına hem de genel sağlığa oldukça zarar veren bir maddedir. Ramazanı bir vesile olarak görüp sigarayı bırakmak, sağlığınız için yapabileceğiniz en iyi yatırımlardan biri olacaktır” ifadelerini kullandı.
Hekim kontrolünün önemine değinen Dt. Arslan, “Ramazan ayında diş hekimi kontrolünden geçilmesi, olası bir rahatsızlığın bu aylarda tetiklenmesinin önüne geçilmesini sağlar. Diş etlerindeki kanama diş eti rahatsızlığının ilk belirtilerindendir. Bu durumu fark ediyorsanız, mutlaka diş hekiminize görünmelisiniz” tavsiyesinde bulundu.