Diş fırçalarımızı dişlerimizi fırçaladıktan sonra su ile iyice yıkamamız yeterlidir. İki fırçalama arasında diş fırçasının kurumama ve nemli kalma olasılığı nedeniyle iki ayrı fırça kullanılması önerilebilir.”
Ev içerisinde birkaç kişi yaşıyorsa herkesin kendine ait diş macunu olabileceğini belirten Dr. Caner Yeğin, “Bu şekilde kişiler arasında temasa bağlı bulaşma riskini de önlemiş oluruz” dedi.
Kaçırılmayacak indirim fırsatlarından yararlanmak için tıklayın
Pandemi günlerinde getirilen bazı kısıtlamalar nedeniyle evde geçirilen zamanla birlikte öğün sayısının da artırdığına dikkat çeken Yeğin şu uyarıları yaptı: "Evde geçirdiğimiz boş zamanlarımızda sürekli bir yemek yeme isteği oluşuyorsa asitli içeceklerden özellikle uzak durmaya dikkat etmemiz gerekir. Mümkün olduğunca beslenmemize dikkat etmeli ve şekerli ve karbonhidrat ağırlıklı gıdalar yerine lifli gıdaları tercih etmeliyiz."
Corona virüslerin tek zincirli, pozitif polariteli, zarflı RNA virüsleri olduğunu anlatan Caner Yeğin, “Şu ana kadar yapılan bilimsel çalışmalar ve yaptığımız literatür taramalarına bağlı olarak Covid-19 virüsünün spesifik bir ağız lezyonu bulgusuna rastlanmamıştır. Covid-19’un belirtileri ateş, öksürük ve nefes darlığıdır. Şiddetli olgularda zatürre, ağır solunum yetmezliği, böbrek yetmezliği gelişebiliyor” diye konuştu.