Çilek, bol miktarda demir ve fosfor içerir. Ayrıca C, B ve K vitamini açısından da zengindir.
Çilek güçlü bir antioksidandır, bağışıklığı güçlendirir. Son dönemde yapılan araştırmalar kansere yakalanma ve kanserden ölme riskini azalttığını ortaya koymuştur.
Kolesterol düşürücü etkisi sayesinde damar tıkanıklığını önler.
Cildin nem dengesini sağlayarak pürüzsüz ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmanızı sağlar.
Sindirim sistemine bağlı olarak gelişen ağız kokularını giderir.
Çileğin içerisinde fazlaca şeker bulunur, bu nedenle kontrollü bir şekilde tüketilmesi çok önemli. Çileği şekerle birlikte tüketmeyi tercih etmemekte fayda var.
Ayrıca çilek alırken iri olanlarını tercih etmekten mümkün olduğunca kaçının. Maalesef birçok meyve ve sebzede olduğu gibi çileğin çabuk olgunlaşabilmesi ve daha fazla verim alınabilmesi için de yetiştirilirken hormon kullanılabiliyor.