E vitamininin hem etkisini arttırması hem de gücüne güç katması için antioksidan ve flavanoid zengini C vitamini kaynakları ile birlikte tüketmelisiniz.
Kırmızıbiber, turunçgiller, kivi ve yeşil yapraklı sebzeler başlıca sayabileceğimiz C vitamini kaynaklarıdır. Suda eriyen vitamin grubunda olduğu için günlük C vitamini ihtiyacınızı düzenli olarak karşılamanız gerekir.
100 gram kırmızıbiberle veya 2 adet (150g) kivi ile günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılayabilir, vücudunuzu antioksidan deposuna çevirebilirsiniz.
Hazır vitaminlerden bahsediyorken A vitaminini de unutmamalı havuçtan bol ne var deyip hem salatalarda hem yemeklerde isterseniz de kahvaltılarınızda tüketebilirsiniz. Bu sayede ölü dokuları cildinizden uzaklaştırıp, cilt kanserine karşı da önlem alabilirsiniz.
Omega-3 konusunda en önemli destekçimiz su ürünleri onların yıldızlısı da somon tabi ki… Omega-3 doymamış yağ asidi ve vücudumuz tarafından da üretilmediği için dışardan alınması elzemdir.
Pişirme yöntemini ızgara veya fırından yana kullanarak kızartmanın zararlı etkilerini de devre dışı bırakabilir sağlığınıza sağlık katabilirsiniz.