Kahve çekirdeklerinizi ocak üstü, pencere yakını veya doğrudan güneş ışığı alan bir tezgah gibi aydınlık, sıcak veya nemli bir yerde tutmaktan kaçının.
Çekilmiş kahvenin taze kalma süresi tam çekirdeklerden çok daha kısadır çünkü havaya maruz kalan yüzey alanı daha fazladır. Öğütüldükten sonra, bu lezzetli aromatik bileşikler hızla dağılmaya başlar.
Önceden öğütülmüş kahve ile çalışıyorsanız, sıkıca kapatın ve serin, karanlık bir yerde saklayın. İdeal olarak küçük, hava geçirmez bir kapta. Ancak mümkünse, her demlemeden önce taze öğütmek, lezzet açısından her zaman daha iyi bir harekettir.
Birçok kişi, toplu olarak satın alınan kahveyi buzdolabında veya dondurucuda saklamayı tercih eder. Genel olarak, kileriniz kahve için buzdolabı veya dondurucudan daha iyi bir yerdir. Soğuk depolama, özellikle kahve sıcaklıklar arasında hareket ettiğinde yoğunlaşmaya neden olabilir ve bu da kahvenin bayatlamasına neden olabilir.
Kahve tam olarak bozulmaz ancak lezzetini kaybeder. Zamanla, özellikle havaya maruz kaldığında düz, soluk veya hatta biraz karton gibi bir tada sahip olmaya başlayabilir.
Çekilmiş kahve, bütün çekirdeklerden daha hızlı solma eğilimindedir, bu nedenle aroma veya lezzet eksikliği fark ediyorsanız, bu yeniden kahve almanız anlamına gelir.