Sakladığınız çayı muhafaza etme şekli de bir o kadar önemlidir. Kavanozları karanlık bir ortamda sakladığınıza ve rutubet oluşmadığına emin olun. Kuru ve karanlık ortamda muhafaza ettiğiniz siyah, çay kendi lezzetini uzun süreler boyunca koruyabilir.
Çay demledikten sonra beklemek yerine kısa bir sürenin ardından içme aşamasına geçebilirsiniz. Ancak çayın en azı 20 dakika demlenmesine izin vermeniz gerekiyor. Daha erken sürelerde tüketeceğiniz çay tam olarak hazır olmamış demektir.
Çay demlendikten sonra kısa süreliğine dinlenmeye bırakılması da etkili püf noktalardan biridir. Demlikteki çay yapraklarının tamamen dibe çökmesinde etkili olan bu yöntem, çayın acılığının gitmesini sağlar.
Bu püf noktalar haricinde dikkat edilmesi gereken bir diğer şey ise tükettiğiniz çayın kalitesi. İyi bir çay demlediğinizde tükettiğiniz çay hem daha lezzetli hem de daha verimli olabilir.