Demir emilimini azalttığı gerekçesiyle yemekten sonra çay içmemek gerektiğini söyleyen Karatay, maden suyu içmenin de pek bir yararı olmadığını belirtmişti.
Yemekten sonra sık sık tüketilen çayın içine atılan şekere de dikkat çeken Karatay, şeker bağımlılığına dikkat çekerek çayın içine şeker yerine tereyağ atarak içilmesini tavsiye etti.
Aşırı şeker yeme isteğini ve bozulan ağız tadını kaya tuzu gargarası yaparak önlenebileceğini söyleyen Karatay, en sağlıklı kahvenin de Türk kahvesi olduğunu sözlerine ekledi.
Peki çayın zehre dönüşmemesi için hangi saatte ve nasıl tüketmeliyiz?
Demir emilimini engellememesi için çayı yemekten 1 saat sonra tüketmek gerekiyor.
Yemekten 1 saat sonra tüketilen çay demir emilimine engel olmazken, demir gerektiği şekilde vücuda alınamaz ve kullanılmazsa kansızlığa neden oluyor.